Xemeneies de bruixes (Ribera de Cardós)

Edició 2018

Un món on la imaginació pot més que la realitat

Caminarem pel mig d’un alzinar muntanyenc, per pista de terra, fins arribar a un bosc de pi roig on ens endinsarem a un altre món, caminant per un carril on fa anys es baixava la fusta tallada.

Veurem les “xemeneies de les bruixes”, uns éssers que van ser perseguits durant segles, i que ara deambulen sense escombra. Recordarem les històries més insòlites de les bruixes del Plà de Nègua, però també històries d’una guerra civil no tan llunyana, que encara té empremtes entre la vegetació de les nostres valls. Amb la mirada del geòleg, coneixerem com era el Pirineu abans de la seva formació i quins són els perills reals als que actualment ens hem d’enfrontar.

Coneixerem amb ulls i mans l’aspecte d’una sabina turífera, espècie totalment mediterrània i a la vegada protegida al Parc Natural de l’Alt Pirineu, que té un dels seus caus a Cardós, en un paratge on les fonts es van assecar.
Tradicions perdudes, com la sembra de trumfes en alçada, erosió i formació de xemeneies, bordes enrunades i històries de vora el foc.

Un tastet, per a gent atrevida.

 

Moderada Sense dificultat tècnica

Activitat per a majors de 12 anys
Aconsellable dur roba d’abric i llanterna, ja que se’ns farà de nit.
Duració aproximada: 3 hores
Distància: 3,5km
Desnivell: 400m.
Data: 20 juliol
Hora: A bocafoscant, de 19:30 a 20:00 h.
Preu: 10€. Inclou tast de licors i melmelades.
Lloc de trobada: Església de Santa Maria Ribera de Cardós (distribuirem en cotxes als participants per tal d’arribar a l’inici de la ruta
Inscripcions: www.inscripcions.cat